Spotkanie wigilijne w siedzibie Stałego Przedstawicielstwa RP przy Unii Europejskiej.

Dnia 18 grudnia br. w siedzibie Stałego Przedstawicielstwa RP przy Unii Europejskiej w Brukseli odbyło się spotkanie wigilijne, którego gospodarzem był Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Stanisław Kalemba.

Zaproszenie do udziału w uroczystości przyjęli Ministrowie rolnictwa krajów UE, Europosłowie oraz przedstawiciele dyplomacji, urzędnicy instytucji unijnych, Komisji Europejskiej i Parlamentu Europejskiego, a także przedstawiciele Polonii belgijskiej. Minister Kalemba, wraz z radcą Ministrem Ambasady RP przy UE w Brukseli Andrzejem Babuchowskim, powitał gości życząc wszystkim zdrowych, rodzinnych i tradycyjnych Świąt Bożego Narodzenia.
Świąteczny nastrój spotkania zapewniły: wspólne kolędowanie, krótka historia polskich tradycji związanych ze świętami Bożego Narodzenia i występ zespołu ludowego Czarna Góra. Po części oficjalnej goście mieli okazję do degustacji polskich, tradycyjnych dań wigilijnych.