Tematem spotkania była problematyka wyborcza związana z przyszłorocznymi wyborami do Parlamentu Europejskiego i samorządowymi. Na spotkaniu omówiono problematykę każdego szczebla wyborców. Jednocześnie Zarząd wskazał kandydata na Burmistrza Krotoszyna w wyborach w 2014 r. kol. Franciszka Marszałka. Kolega Franciszek Marszałek jest absolwentem Wydziału Prawa i Historii UAM w Poznaniu. Od 1996 roku pracuje w Urzędzie Miejskim w Krotoszynie, w którym w latach 2002 – 2006, 2006 – 2010 pełnił funkcje zastępcy Burmistrza Krotoszyna. W 2010 roku w związku z wyborem na radnego Sejmiku Województwa Wielkopolskiego, objął funkcję Dyrektora Departamentu Inżynierii Miejskiej powyższego urzędu, gdzie zajmuje się problematyką infrastruktury miejskiej i planowania przestrzennego. W sejmiku pełni funkcję przewodniczącego klubu radnych Polskiego Stronnictwa Ludowego, jest też członkiem Prezydium Zarządu Wojewódzkiego PSL w Wielkopolsce. Ponadto kol. Franciszek Marszałek od 4 kadencji kieruje gminną organizacją Polskiego Stronnictwa Ludowego w Krotoszynie, która należy do wyróżniających się w Wielkopolsce. Wymiernym dowodem tego są bardzo dobre wyniki osiągane przez PSL w wyborach samorządowych.

{flike}