Zbąszyń: spotkanie noworoczne Zarządu Miejsko-Gminnego PSL

W dniu 8.02.2013 r. w Zbąszyniu odbyło się uroczyste spotkanie noworoczne Miejsko Gminnego Zarządu Polskiego Stronnictwa Ludowego. Na zaproszenie Prezesa ZMG PSL Marka Adamczaka przybyli i spotkanie zaszczycili swoją obecnością: Wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi dr Zofia Szalczyk, poseł do Parlamentu Europejskiego Prezes Wielkopolskiego PSL Andrzej Grzyb, Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Wojciech Jankowiak, Dyrektor Departamentu Rolnictwa UM Marek Beer, Dyrektor Biura WIR Ireneusz Kozecki, zastępca dyrektora ARiMR Rafał Klimek, członek KR PZD Józef Kasprzak.

W spotkaniu uczestniczyli również przedstawiciele zarządów miejsko – gminnych Polskiego Stronnictwa Ludowego z terenu powiatu nowotomyskiego. Głównym tematem spotkania były aktualne zagadnienia związane z sytuacją społeczno – polityczną w kraju. W trakcie spotkania zastały wręczone odznaczenia, podziękowania i dyplomy. Najwyższe odznaczenie Polskiego Stronnictwa Ludowego – Medal Wincentego Witosa otrzymał prezes Spółdzielni Usług Rolniczych Tadeusz Ptak. Całość spotkania uświetnił występ Wielkopolskiej Kapeli Ludowej „Zbąszyniacy”.

Źródło / galeria fotografii dostępna na: www.nowytomysl.nowinylokalne.pl/Zbaszyń – spotkanie noworoczne

Zdjęcia: Maciej Kasprzak