Zabawa w zielone

Przeciąganie strażackiej liny, strzały na pustą bramkę, popisy taneczne na scenie, konkurs na najoryginalniejszy, zielony strój to tylko niektóre atrakcje, jakie czekały na uczestników festynów, które zorganizował dla mieszkańców Pogorzeli i Krzywinia Przemysław Pacia, kandydat na posła z okręgu kalisko – leszczyńskiego.

Wiele propozycji przygotowano dla najmłodszych. Dzieci miały malowane buzie, mogły rysować i kolorować. Gdy maluchy brały udział w zabawach i konkursach, rodzice i dziadkowie mogli skorzystać z porad lekarza, zmierzyć ciśnienie lub poziom cukru. Obecna była również Drużyna Szpiku, w której kandydat jest od samego początku.

– Zależało mi, żeby spotkać się z  moimi potencjalnymi wyborcami w rodzinnej, piknikowej atmosferze, porozmawiać o radościach, zmartwieniach, o  ludzkich sprawach. Chciałem, żeby w tych nie najłatwiejszych czasach, ludzie mieli trochę radości – mówił o idei festynów Przemysław Pacia.

Kandydat ubrany również na zielono rozmawiał z ludźmi, częstował dzieci cukierkami, brał udział w konkursach, stawał do rywalizacji ze strażakami – ochotnikami.

– Zawsze byłem z ludźmi i blisko ludzi. – podkreślał.

Na zakończenie festynów wystąpił zespół Belfast, który zaśpiewał przeboje legendarnej grupy Boney M.

Kolejne festyny odbędą się w najbliższą sobotę w Bojanowie, a w niedzielę w Bukówcu. Początek imprez o godzinie 16.00. Serdecznie zapraszamy.

GALERIA FOTOGRAFII: