„Tytka Charytatywna”

Ruszyła przedświąteczna akcja pod hasłem „TYTKA CHARYTATYWNA”. Jej organizatorem jest Caritas Diecezji Kaliskiej, Senator RP Andżelika Możdżanowska oraz Stowarzyszenie Po Prostu Pomagam działające przy Radiu Sud.

Celem akcji jest pomoc rodzinom potrzebującym w formie paczek świątecznych. Akcja polega na wypełnieniu papierowej „tytki” artykułami spożywczymi lub środkami czyszczącymi (które powinny być zapakowane w osobną reklamówkę).

Na papierowej torbie zawarta jest cała prosta idea tej akcji: „Tytka Charytatywna” – Zabierz i wypełnij artykułami spożywczymi. Proponowane produkty (z długim terminem przydatności do spożycia): cukier, słodycze, soki, bakalie świąteczne, makarony, konserwy, kawa, herbata, olej, oliwa, tłuszcz do smarowania pieczywa, do pieczenia, a także środki czystości.

„Tytki charytatywne” zostaną rozprowadzone na terenie powiatu kępińskiego, ostrzeszowskiego i krotoszyńskiego. Wszystkie osoby, które chcą wziąć udział w akcji i wypełnią „tytki” artykułami mogą je przynosić do Biura Senator RP Andżeliki Możdżanowskiej w Kępnie na Al.Marcinkowskiego 12c, w Krotoszynie na ul. Kobylińską 10a, w Ostrzeszowiena ul. Kaliską 8 do 18 grudnia. Następnie wszystkie one zostaną przekazane do centrali Caritas Diecezji Kaliskiej do Kalisza na ul.Prostą.

Caritas Diecezji Kaliskiej prowadzi działające cały rok jadłodajnie, które wydają ponad 400 ciepłych posików, świetlice dla dzieci i młodzieży.

Źródło: http://www.radiosud.pl/region-wesprzyj-tytke-charytatywna-,8205.html