TARGI „SMAKI REGIONÓW” ZAKOŃCZONE

Województwo Wielkopolskie po raz kolejny promowało żywność regionalną wysokiej jakości. Od 19 do 22 września na Międzynarodowych Targach Poznańskich odbywały się Targi „Smaki Regionów”, w których brał udział m.in. Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski. Na stoisku zaprezentowali  się lokalni producenci, przetwórcy i restauratorzy zrzeszeni w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. W sumie na stoisku Wielkopolski znalazło się 41 wystawców

Podczas pierwszego dnia targów wręczono nagrody dla najlepszych Kół Gospodyń Wiejskich w Wielkopolsce.  W drugim dniu odbył się finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”, podczas którego zostały wręczone „Perły 2015” dla najlepszych regionalnych produktów i potraw.

Województwo Wielkopolskie po raz kolejny promowało żywność regionalną wysokiej jakości. Na stoisku zaprezentowali  się lokalni producenci, przetwórcy i restauratorzy zrzeszeni w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. W sumie na stoisku Wielkopolski znalazło  się 41 wystawców, reprezentujących branże przetwórstwa mięsnego, mlecznego oraz owocowo – warzywnego. 

Stoisko Wielkopolski na Targach „Smaki Regionów” odwiedził Marek Sawicki- Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

{AG}smaki_regionu{/AG}