TARGI „SMAKI REGIONÓW” ZAKOŃCZONE
Województwo Wielkopolskie po raz kolejny promowało żywność regionalną wysokiej jakości. Od 19 do 22 września na Międzynarodowych Targach Poznańskich odbywały się Targi „Smaki Regionów”, w których brał udział m.in. Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski. Na stoisku zaprezentowali się lokalni producenci, przetwórcy i restauratorzy zrzeszeni w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. W sumie na stoisku Wielkopolski znalazło się 41 wystawców
Podczas pierwszego dnia targów wręczono nagrody dla najlepszych Kół Gospodyń Wiejskich w Wielkopolsce. W drugim dniu odbył się finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”, podczas którego zostały wręczone „Perły 2015” dla najlepszych regionalnych produktów i potraw.
Województwo Wielkopolskie po raz kolejny promowało żywność regionalną wysokiej jakości. Na stoisku zaprezentowali się lokalni producenci, przetwórcy i restauratorzy zrzeszeni w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. W sumie na stoisku Wielkopolski znalazło się 41 wystawców, reprezentujących branże przetwórstwa mięsnego, mlecznego oraz owocowo – warzywnego.
Stoisko Wielkopolski na Targach „Smaki Regionów” odwiedził Marek Sawicki- Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
{AG}smaki_regionu{/AG}