Życzę, by św. Florian otaczał Was swoją opieką w wypełnianiu strażackiej powinności, by stojąc na straży bezpieczeństwa mieszkańców regionu Południowej Wielkopolski Strażacy wykazywali się niezwykłą odpowiedzialnością, rozwagą, wrażliwością i spokojem. Z okazji uroczystości poświęcenia nowego samochodu ratowniczo-gaśniczego składam najserdeczniejsze gratulacje. Życzę, by poświęcony samochód jak najlepiej służył podczas akcji ratowniczych i przyczyniał się do udzielania sprawnej oraz profesjonalnej pomocy potrzebującym. Pragnę również złożyć serdeczne gratulacje w związku z otrzymaniem zaszczytnych wyróżnień i odznaczeń, które stanowią świadectwo uznania dla zasług i sumiennej, aktywnej działalności w Ochotniczej Straży Pożarnej – mówiła Senator RP Andżelika Możdżanowska, która podczas uroczystej zbiórki oficjalnie przekazała Jednostce OSP w Goli torbę ratownictwa  przedmedycznego PSP R1.

Druhna Możdżanowska wspominała także osobę i zasługi śp. Druha Czesława Głąba, ku pamięci którego odsłonięto tablicę pamiątkową. Odsłonięcia dokonał Prezes OSP Gola Eugeniusz Grodzki – Druh Czesław swoją postawą udowodnił, jak ważne jest w życiu kierowanie się najwyższymi zasadami moralnymi, wykonując obowiązki tak, by przynosiły wspaniałe efekty oraz by dawały poczucie dobrze spełnionego zadania. To On, ratując niejedno ludzkie życie czy niosąc pomoc, narażał własne i za to składam wyrazy szacunku i uznania.

Źródło: http://www.mozdzanowska.pl/10-aktualnosci/897-swietego-floriana-czcili-strazacy-w-goli