Spotkanie z konsultantami wojewódzkimi

Konsultanci wojewódzcy reprezentujący w naszym regionie wszystkie dziedziny medycyny i farmacji spotkali się w wicewojewodą wielkopolskim Przemysławem Pacią.

Tym razem wicewojewoda zaprosił konsultantów do Zespołu Pałacowo – Parkowego Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Gułtowach. Głównym tematem spotkania było podsumowanie ostatniego roku pracy konsultantów medycznych.

Mówiono także o szkoleniach specjalizacyjnych lekarzy oraz przedstawicieli innych zawodów, których kwalifikacje są wykorzystywane w służbie zdrowia. Omawiano też bieżące kwestie związane ze służbą zdrowia. W czasie spotkania wicewojewoda podziękował też ustępującym konsultantom i życzył owocnej pracy nowo powołanym.

Celem cyklicznych spotkań organizowanych przez wicewojewodę jest także integracja środowiska i i wymiana doświadczeń. Konsultanci wojewódzcy to lekarze i farmaceuci mający bogatą praktykę zawodową, są ekspertami w swoich dziedzinach. Najczęściej opiniują i doradzają administracji rządowej. Kontrolują też podmioty świadczące usługi medyczne.
Po spotkaniu konsultanci mogli zwiedzić pałac i obejrzeć film oraz odwiedzić zabytkowy kościół Świętego Kazimierza.

Źródło: http://www.pacia.com.pl