KANDYDAT NA WÓJTA GMINY KOŚCIAN

Gwidon Borowski – 46 Lat. Mieszkaniec Nowego Dębca. Wykształcenie Magisterskie z zakresu Zarządzania i Administracji. Menadżer Specjalista Ds. Rozwoju Rynku. Zainteresowania: film, książka, podróże, sport.

KANDYDACI DO RADY GMINY KOŚCIAN

Witold Ratajczak, lat 68. Rolnik, rencista.

Michał Jaworski, lat 29 , żonaty, mieszkaniec Januszewa. Radny Gminy Kościan (2011-2014). Członek Rady sołeckiej wsi Januszewo. Wykształcenie wyższe magisterskie (Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu). Właściciel gospodarstwa rolnego. Organizator półkolonii letnich oraz zimowych dla dzieci i młodzieży z terenów wiejskich z okolicznych miejscowości. Organizator oraz współorganizator wielu imprez społecznych ( festyny ,dożynki wiejskie ). Członek Stowarzyszenia Oświatowego im. D. Chłapowskiego. Koordynator wielu wyjazdów do kina dla mieszkańców wsi. Pozyskiwanie środków zewnętrznych na wyżej wymienione wyjazdy oraz projekty związane z rozwijaniem aktywnego wypoczynku dla mieszkańców wsi. Zainteresowania: sport, wędrówki górskie, rolnictwo, motoryzacja.

Sławomir Bąk, lat 41. Właściciel gospodarstwa rolnego w Kiełczewie o profilu hodowla trzoda chlewna.

Krzysztof Klak 23 lata, Kawaler. Wykształcenie techniczne. Obecnie pracuje w EBM CREATON jako mechanik. Zainteresowania to polityka, mechanika, sport, straż pożarna. Atuty: umiejętność logicznej analizy problemów, dobry negocjator, aktywne uczestnictwo w działalności społecznej, rzetelny i odpowiedzialny. Lubi wyzwania.

Zygmunt Kozica, lat 54. Wykształcenie średnie, rolnik rencista, mieszkaniec Darnowa.

Jakub Bartkowiak, lat 31. Mieszka w Starym Luboszu. Wykształcenie zawodowe – kucharz. Zainteresowania: muzyka, sport a pasją jest gotowanie. Udziela się społecznie pomaga niepełnosprawnym, organizuje festyny oraz zbiórki pieniężne dla fundacji i chorych dzieci.

Gwidon Borowski – Ma 46 Lata. Mieszkaniec Nowego Dębca. Wykształcenie Magisterskie z zakresu Zarządzania i Administracji. Menadżer Specjalista Ds. Rozwoju Rynku. Zainteresowania: film, książka, podróże, sport.

Marek Pawlak, lat 29. Ekonomista. Mieszka i pracuje w Szczodrowie. Kawaler.

Wojciech Kowalkowski, 47 l., dr hab. nauk leśnych, pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Działacz społeczny i sportowy. Sekretarz Oddziału Wielkopolskiego i członek Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Leśnego, wiceprezes klubu piłki siatkowej UKŻPS Kościan. Pomysłodawca i inicjator wielu przedsięwzięć obejmujących najbliżej otoczenie, a także gminę Kościan. Do najważniejszych należy zaliczyć, pierwszy w gminie certyfikowany plac zabaw, ze wskazaniem możliwości jego finansowania, powstająca ścieżka pieszo-rowerowa z Pianowa do Starych Oborzysk, zakup przez Gminę świetlicy wiejskiej w Pianowie, organizacja obchodów 500-lecia istnienia Pianowa wraz z okolicznościową publikacją, autorstwo tablic informacyjnych w Pianowie, Kurowie i Kawczynie. A kolejne pomysły czekają na realizację.

KANDYDACI DO RADY POWIATU KOŚCIAŃSKIEGO – OKRĘG NR 2

Roman Jurga, lat 56. Właściciel gospodarstwa rolnego w Kiełczewie o profilu: hodowla bydła mlecznego.

Magdalena Dalaszyńska, lat 28. Wykształcenie wyższe, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, mgr. inż. rolnictwa. Mężatka, jedno dziecko

Magdalena Ratajczak, lat 30. Wykształcenie wyższe: administracja oraz architektura krajobrazu.Członek przyparafialnego zespołu Caritas. Zainteresowania: sport, muzyka ,książki oraz kulinaria.

Grzegorz Ratajczak, lat 63, Zam. Kurza Góra. Wykształcenie średnie rolnicze, inspektor ds. rolnych i gospodarki gruntami – Urząd Gminy w Kościan, radny rady powiatu kościańskiego II i III kadencji

Marlena Kowalkowska, lat 43. Leśnik, wykształcenie wyższe, matka dwóch synów. Długoletni pracownik nadleśnictwa Kościan, obecnie Naczelnik Wydziału Ochrony Ekosystemów Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Poznaniu. Twórczyni wielu przedsięwzięć w zakresie edukacji przyrodniczej, historii regionu oraz turystyki. Miłośniczka literatury, malarstwa i aktywnego spędzania czasu.

Wojciech Ciszewski, lat 40,. Wykształcenie wyższe. Żonaty, 2 dzieci prowadzi własna działalność gospodarcza. Trener II klasy piłki nożnej, były piłkarz i trener Obry Lościan; były trener Olimpi Stary Lubosz oraz Grom Czacz.