„PIĘKNIEJE WIELKOPOLSKA WIEŚ”

W poniedziałek 19 sierpnia 2014 roku w Starostwie Powiatowym w Pleszewie odbyła się konferencja prasowa. Uczestniczyli w niej Poseł do Parlamentu Europejskiego Andrzej Grzyb, Członek Zarządu Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski, Starosta Pleszewski Michał Karalus, Dyrektor Wielkopolskiego Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Poznaniu Ryszard Jaworski.

Członek Zarządu Woj. Wlkp. Krzysztof Grabowski przedstawił tematy związane z realizacją regionalnego programu Wielkopolskiej Odnowy Wsi, a zwłaszcza jego głównego konkursu pn. „Pięknieje wielkopolska wieś”.

Do zorganizowanej w tym roku IV edycji konkursu „Pięknieje wielkopolska wieś” złożono 223 projekty, które zostały ocenione pod względem formalnym i merytorycznym zgodnie z regulaminem przyjętym przez Zarząd Województwa Wielkopolskiego. W powiecie pleszewskim w ramach IV edycji konkursu zostanie dofinansowanych 5 projektów z gmin Gizałki, Gołuchów, Czermin (2 projekty) i Gminy Dobrzyca. Łącznie w ramach konkursu te gminy dostaną ponad 140 tysięcy złotych na realizacje ww. projektów.

Przeczytaj relację na stronie: http://www.krzysztofgrabowski.eu