MINISTER ROLNICTWA NA SPOTKANIU Z ROLNIKAMI GMINY KACZORY

Korzystając ze swej obecności w dniu 24 sierpnia 2013 roku na terenie Gminy Kaczory Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Stanisław Kalemba spotkał się z okolicznymi rolnikami, by przekazać im kilka najważniejszych bieżących spraw, którymi zajmuje się obecnie resort rolnictwa. Spotkanie to było także dobrą okazją do wysłuchania opinii rolników oraz nurtujących ich problemów.
Te bezpośrednie kontakty służą zawsze Ministrowi w jego bieżącej pracy oraz stanowią podstawę wielu podejmowanych decyzji, natomiast rolnikom dają poczucie, że władza wsłuchuje się w ich głosy i stara się rozwiązywać zgłaszane postulaty i uwagi.
Na spotkaniu tym poruszano nie tylko lokalne problemy takie jak na przykład kwestia zalewania łąk w Dolinie Noteci, ale także o ogólnokrajowym znaczeniu dla całego rolnictwa tj. cen na płody rolne, płatności z Unii Europejskiej, nabywania gruntów, dofinansowywania inwestycji infrastrukturalnych (w tym na drogi lokalne, odnowę i rewitalizację wsi), a także kwestie melioracji.
Minister Stanisław Kalemba podkreślił, że zawsze wysoko sobie ceni takie bezpośrednie kontakty z rolnikami i dąży do tego by mimo napiętego kalendarza służbowego dochodziło do nich jak najczęściej.