MINISTER ANDŻELIKA MOŻDŻANOWSKA Z WIZYTĄ W KROTOSZYNIE

W miniony piątek, 2 października, Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Andżelika Możdżanowska odwiedziła Powiat Krotoszyński.

Wizyta w Krotoszynie była okazją do podsumowania akcji „Tornister pełen uśmiechów” przeprowadzonej na terenie regionu krotoszyńskiego. Akcję tę zorganizował Związek Młodzieży Wiejskiej pod patronatem Senator Andżeliki Możdżanowskiej przy wsparciu kaliskiego Caritasu. Mieszkańcy powiatu ofiarowali dla potrzebujących dzieci wszelkie przybory szkolne.
Bardzo dziękuję wszystkim darczyńcom. Bez was by się ta akcja nie udała. Deklaruję, że w każdej takiej inicjatywie będę brała udział. Warto jest coś robić, warto jest dawać cząstkę siebie, żeby móc budować odpowiedzialność, szacunek i dobroć. I dzielić się miłością – mówiła Minister Możdżanowska na podsumowaniu akcji charytatywnej.
W podsumowaniu akcji wzięli udział darczyńcy i partnerzy, którzy zaangażowali się w „Tornister Pełen Uśmiechu”. Przy tej okazji Pani Minister przekazała na ręce Sławomiry Kalak, dyrektor ZS nr 3 w Krotoszynie słoiki miodu. – Symboliczny miód, żeby dzieci nie piły nigdy gorzkiej herbaty. Ja też nie lubię gorzkiej herbaty. I zrobię wszystko, by zmienić to rozporządzenie – podkreślała Senator Możdżanowska.
Podczas wizyty przedstawiciele Ochotniczej Straży Pożarnej w Czarnym Sadzie podziękowali Pani Senator  za ufundowanie torby medycznej.

źródło: http://www.mozdzanowska.pl/10-aktualnosci/1360-minister-andzelika-mozdzanowska-z-wizyta-w-krotoszynie