💬

Dzień jest deszczowy, ale atmosfera dziś w Opolu radosna. Idzie zmiana, za kilka dni wybierzemy nowego prezydenta Polski. Wierzę, że będzie to @KosiniakKamysz

Od kilku lat słyszymy z ust polityków dwóch głównych obozów politycznych o chamskiej hołocie, dorzynaniu przeciwników. Słowa pogardy, słowa które deprecjonują innych, wykluczają i pogłębiają podział. Czas z tym skończyć –

Zdjęcie
Znam Władka od dziecka i mogę wam powiedzieć wprost, że jest wspaniałym człowiekiem. Wiele mówi o przyszłości i wiem, że jak nikt zadba o dobrą szkołę i zieloną Polskę – Ja nie mogę jeszcze głosować, ale proszę Was: namówcie swoich rodziców, dziadków i kolegów, by głosowali na tego, dla którego ważna jest przyszłość, nie tylko przeszłość – Ola

Zdjęcie
Nikt nie mówił, że prosto będzie, że łatwo będzie. W 2015 r. podjąłem życiową decyzję. Wybrałem walkę o lepszą Polskę nad scenę. Tylko@KosiniakKamysz podjął rozmowę o lepszej Polsce. Uratowaliśmy idee państwa dla obywatela –@pkukiz

Nigdy nie wolno się poddawać. Choćby pluli i podkładali nogę. Będziemy walczyć do końca o Polskę obywatelską, o przywrócenie postulatów Witosa z 1926 r. To

idzie z tymi hasłami. Zdobędziemy dobry wynik, zobaczycie –

Zdjęcie
Będę głosem emeryta, którego nie stać na prezent dla wnuka. Wprowadzimy #EmeryturaBezPodatku. Głosem przedsiębiorcy, który chce budować swoją firmę w Polsce. Dla niego wprowadzimy #dobrowolnyZUS. Głosem pominiętych przez tę władzę.
Zdjęcie
Będę z całej siły służył najjaśniejszej Rzeczypospolitej, bo to moje święte zobowiązanie i moje życie! Wiem, że to inny kandydat przyzwyczaił Was do krzyków, ale to musiałem dziś głośno wykrzyczeć.
Zdjęcie
Zobaczcie jak Polacy zostali upokorzeni przez #debataTVP. Trzeba rozmawiać o prawdziwych problemach: o 100 tys. osób, które straciły pracę przez #koronawirus, 77 tys. firm, które zawiesiły działalność, o rolniku, który nie sprzeda produktów na Wschód.
Zdjęcie
Trzeba pokazać pazerność tej władzy, która zawłaszczyła wszystko: od wjazdu na cmentarz, po wymiar sprawiedliwości, od Prokuratora Generalnego po Rzecznik Praw Dziecka, od dnia codziennego po naszą historię i patriotyzm. Koniec z tym!
Zdjęcie
Stąd, z Opola, 5 lat temu wyruszył hymn: Polska budzi się! Budzi się do sprawiedliwości, do życzliwości, do prawdziwej zmiany, która czyni obywatela gospodarzem, a nie najemnikiem. Idziemy teraz wspólnie z tym sztandarem i dojdziemy do bram Belwederu.
Zdjęcie
 Podobno najlepsze festiwale odbywają się w deszczu. On zmyje chamstwo, obłudę i pazerność tej władzy. Musimy skończyć z tą chorobą nienawiści, która wdarła się w bratnie serca, która powoduje, że jeden jest przeciwko drugiemu, a nie jeden z drugim.
Zdjęcie
Gdy startujesz na najwyższy urząd Rzeczypospolitej, spotyka cię największy zaszczyt, rozmawiasz z rodakami, dzielisz z nimi troski i cieszycie się ze zwycięstw, to jest największa radość. Dziękuję, że mogę być Waszym kandydatem.

Zdjęcie
Przed nami pierwsza tura wyborów prezydenckich. W niej kierujemy się sercem, nie kalkulacjami. Pokażmy z kim jesteśmy naprawdę, w jaką Polskę wierzymy. Zagłosujcie na Władka! – Paulina
Zdjęcie
Nasza Zosia skończyła niedawno roczek, Zuzia zdała do liceum, Kuba pisał maturę, a Agnieszka zaliczyła pierwszy rok studiów. Co ich łączy? Piękne życie przed nimi. To my musimy o zadbać o ich dobrą przyszłość – Paulina