Kolejna wyborcza konferencja prasowa w południowej Wielkopolsce

Kolejna konferencja prasowa z udziałem kandydatki do Senatu oraz  lidera listy PSL w okręgu 36 oraz pozostałych kandydatów do Sejmu miała miejsce w Ostrzeszowie. Tym razem wziął w niej także udział Poseł do parlamentu Europejskiego Andrzej Grzyb, by wyrazić swe poparcie tak dla kandydatury Andżeliki Możdżanowskiej, jak i Posła Józefa Rackiego i kandydatów PSL  z Ostrzeszowa i Kępna.

Andżelika Możdżanowska była w środę 24 sierpnia pierwszą oficjalnie zgłoszoną PKW kandydatką do Senatu w okręgu 95, o czym lokalne media poinformował Prezes  ZW PSL Andrzej Grzyb. Zaprezentował on w czasie konferencji dwóch pozostałych kandydatów z Kępna i Ostrzeszowa, którzy uzupełnili listę. Powiat Ostrzeszowski będzie reprezentowany przez Adama Mickiewicza, ale także przez Maksymiliana Ptaka. Z powiatu Kępińskiego, prócz Stanisława Balińskiego w wyborach do Sejmu wystartuje również Natalia Grygier.

Podobne konferencje są planowane przez kandydatów do Sejmu i Senatu we wszystkich powiatowych miastach Wielkopolski.

DS.