GALERIA FOTOGRAFII
dostępna na stronie: http://www.powiatostrzeszowski.pl oraz na Facebook/PowiatOstrzeszowski

Na kiermaszu dużym zainteresowaniem cieszyły się stoiska Kół Gospodyń Wiejskich, na których wszyscy przybyli goście mogli popróbować przygotowanych potraw oraz popatrzeć na kolorowe stoiska oceniane również w konkursie na najlepsze stoisko KGW.  W ramach imprezy odbył się także pokaz gotowania zupy, która została rozdzielona wśród wszystkich mieszkańców i przybyłych gości. W jedynej Alei Gwiazd Sztuki Kulinarnej w Polsce odsłonięto nową tablicę Pana Macieja Kuronia. Tablice odsłonił jego syn Jan Kuroń. W ramach kiermaszu wystąpił zespół JOY z repertuarem Maryli Rodowicz oraz zespół Bajlando. W nawiązaniu do ubiegłego roku zorganizowano SHOW Kulinarne, w którym wystąpiły dwie drużyny: Wójtowie oraz Wielebni.  Wygraną w show był czek charytatywny przekazany dla Julii Majewskiej z Ostrzeszowa walczącej z chorobą nowotworową. Show zwyciężyła drużyna Wielebnych, ale zgodnie z duchem fair play wraz z drużyną wójtów wspólnie przekazano czek. W ramach festiwalu odbył się również II Bieg Uliczny 10 Profi, a także konkurs na najlepszy pasztet, potrawę z gęsi oraz nalewkę.  Kiermasz zakończył się pokazem sztucznych ogni.

Źródło: http://andrzejgrzyb.eu oraz http://www.krzysztofgrabowski.eu