Akcja „Bezpieczne wakacje”.

Jak ratować tonącego? W jaki sposób bezpiecznie wypoczywać nad wodą? Pokazy ratownictwa dla najmłodszych. W Poznaniu na Termach Maltańskich z udziałem wicewojewody wielkopolskiego Przemysława Paci zainaugurowano sezon letni 2014. Celem akcji jest bezpieczeństwo w czasie wakacji.

Akcja „Bezpieczne wakacje”.

Jak ratować tonącego? W jaki sposób bezpiecznie wypoczywać nad wodą? Pokazy ratownictwa dla najmłodszych. W Poznaniu na Termach Maltańskich z udziałem wicewojewody wielkopolskiego Przemysława Paci zainaugurowano sezon letni 2014. Celem akcji jest bezpieczeństwo w czasie wakacji.

Profesjonalne pokazy przygotowali funkcjonariusze Komisariatu Wodnego Policji w Poznaniu, strażacy z Komendy Miejskiej PSP oraz ratownicy pracujący w kompleksie basenów na Termach Maltańskich. Jedną z ciekawostek był pokaz wydobywania z wody przedmiotów mających związek z przestępstwami.Na koniec najmłodsi obserwatorzy pokazów – przedszkolaki i uczniowie mogli w praktyce dowiedzieć się, jak udzielać pierwszej pomocy osobom poszkodowanym. Wszystkim pełnych przygód ale bezpiecznych wakacji życzył wicewojewoda Przemysław Pacia.

W inauguracji sezonu letniego wzięli udział przedstawiciele wszystkich służb, straży i inspekcji działających na terenie województwa wielkopolskiego, odpowiedzialnych za nasze bezpieczeństwo nie tylko nad wodą.

Źródło: http://www.pacia.com.pl