Zarząd Powiatowy PSL w Śremie w trosce o wielkopolskich rolników

Dnia 26. stycznia 2012 r. o godzinie 12:00 w Gościńcu Niezapominajka w miejscowości Dalewo odbyło się spotkanie otwarte na tematach wybranych zagadnień istotnych dla obszarów wiejskich Wielkopolski i powiatu śremskiego na rok bieżący. Organizatorem spotkania był Zarząd Powiatowy Polskiego Stronnictwa Ludowego w Śremie.

Zaproszeni goście mówili następujące tematy:

Wojciech Jankowiak – Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego : Obecne i przyszłe plany rozwoju województwa wielkopolskiego.

Piotr Łykowski – Dyrektor Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Poznaniu: Planowane, następne działania z Programu PROW 2007-2013.

Krzysztof Adamkiewicz – Wicedyrektor Agencji Rynku Rolnego w Poznaniu: Sytuacja na rynkach rolnych i działania interwencyjne.

dr Ryszard Jaworski – Dyrektor Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu: Planowane działania WODR na terenie Wielkopolski.

Teodor Stępa – Wiceprezes Wielkopolskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości w Poznaniu: Unijna pożyczka niekomercyjna.

Arkadiusz Błochowiak – Dyrektor Wielkopolskiego Zarządu Melioracji i Urządzeń Wodnych w Poznaniu: Realizacja zadań wodno – melioracyjnych dla powiatu śremskiego.

Marek Beer – Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi UMWW w Poznaniu: Odnowa wsi. Spółki wodne. Grupy producenckie.

W spotkaniu uczestniczyło około 130 osób: rolników, sołtysów i członków PSL.

GALERIA FOTOGRAFII: