Tegoroczne  spotkanie z okazji 8 Marca z udziałem przedstawicieli władz powiatowych odbyło się w Hotelu Pietrak w Wągrowcu. Władze powiatowe reprezentowali: Starosta Wągrowiecki Tomasz Kranc, Przewodnicząca Rady Powiatu Małgorzata Osuch, Wiceprzewodniczący Rady Powiatu Jacek Bielawski, Radna Powiatowa Iwona Tyll oraz Prezes Zarządu Powiatowego PSL Eugeniusz Pyrzyński. Uczestniczki spotkania przywitali Prezes Eugeniusz Pyrzyński i Starosta Tomasz Kranc, którzy złożyli paniom życzenia z okazji ich święta. Kwiaty, życzenia i ciepłe słowa padły pod adresem najstarszej uczestniczki spotkania, pani dr Gustawy Patro – regionalistki i twórczyni sztuki ludowej w regionie. Jej publikacje dotyczące tradycji i historii Pałuk oraz rękodzieło znane są nie tylko w naszym regionie. W spotkaniu uczestniczyły panie z powiatu wągrowieckiego, a w wśród nich:  przedstawicielki Kół Gospodyń Wiejskich, Koła Terenowego Powiatu Wągrowieckiego Stowarzyszenia „Krajowe Forum Kobiet” wraz z prezes, członkinie i sympatyczki PSL. Po słodkim poczęstunku uczestnicy spotkania udali się na koncert pt. „Lata dwudzieste, lata trzydzieste” do Państwowej Szkoły Muzycznej I stopnia im. Bronisława Zielińskiego w Wągrowcu, na które zaprosił Starosta Wągrowiecki Tomasz Kranc. Nie da się ukryć, że był to miły i wyjątkowy dzień.