Tegoroczne letnie spotkanie Koła Terenowego Powiatu Wągrowieckiego Stowarzyszenia „Krajowe Forum Kobiet” odbyło się 18 sierpnia w Ośrodku Edukacji Leśnej – w Leśniczówce Kaliska. W spotkaniu wzięli udział: Prezes Oddziału Wielkopolskiego Stowarzyszenia „Krajowe Forum Kobiet” Mirosława Katarzyna Kaźmierczak, Starosta Powiatu Wągrowieckiego Tomasz Kranc, członkinie Forum Kobiet z Wielkopolski oraz członkinie, sympatyczki i sympatycy wągrowieckiego Forum Kobiet. Część edukacyjną spotkania poprowadziła p. Barbara Thomas – Trybus, specjalista SL Nadleśnictwa Durowo, która w formie prezentacji przedstawiła walory przyrodnicze naszego regionu. Nie zabrakło także degustacji smakołyków przygotowanych przez gospodarzy i gości spotkania oraz wspólnego śpiewania piosenek, do których przygrywał na gitarze działacz PTTK p. Stefan Strychalski. Prezes Oddziału Wielkopolskiego Stowarzyszenia „Krajowe Forum Kobiet” oraz Starosta Wągrowiecki podziękowali  Małgorzacie Strzeleckiej – Prezes wągrowieckiego Forum Kobiet i p. Barbarze  Thomas – Trybus za przygotowanie spotkania.

Powiat Wągrowiecki ma wiele walorów przyrodniczych, które warto podkreślać i popularyzować. Należy dodać, iż spotkanie przebiegało w miłej, integracyjnej atmosferze.

Autor: Małgorzata Strzelecka

Zdjęcia: Wiesława Szymanowska